Så skapar du din egen blogg på nätet

blog onlineOm du är den som har funderat på att skapa en egen blogg och skriva om sport eller något annat intressant område, är det lita saker som du ska veta innan du skapar din blogg på nätet. Det första är naturligtvis vad du har kunskaper om, så att du väljer något som du verkligen kan skriva mycket och bra om. Efter detta är det valet av din blogg som är viktigt. Här kan du då välja mellan gratisbloggar på nätet, hos vilka du kan registrera dig och få ett verktyg för att konfigurera utseendet i och skriva dina texter i.

Det andra du kan göra är att köpa en blogg på nätet. Detta kallas för valet av reklamfria bloggar som också ger dig möjligheter att konfigurera och skriva dina texter direkt i ett användargränssnitt. Vilket val du än gör av dessa två, kommer du dock att få vissa begränsningar och för dig som då vill ha en blogg som du till 100 procent själv kan konfigurera och skapa som du vill ha den finns det då bara ett val. Här köper du en domänplats, webbhotell och ett tema som inte har några begränsningar gällande utseende eller övriga delar som rör den konfiguration du vill göra.

När du väljer detta som är det bästa valet, kommer du att få en blogg som du helt själv kan skapa alla de saker gällande utseende och funktion som är viktiga för just dig och dina läsare. Egentligen handlar detta om att skapa en helt egen hemsida. Nu behöver du dock inte kunna ett smack om hur det går till att skriva den kod som en hemsida består av. Här väljer du helt enkelt ett tema i ett CMS-system. de vanligaste systemen gällande detta är att välja antingen Joomla eller välkända WordPress för att skapa din blogg på nätet.